torsdag 3 november 2011

Recept på kavring

Jag lovade att jag skulle lägga upp receptet på kavring så här kommer det!

Kavring
1, 5 lit rågsikt
1 tsk salt
4 tsk malda brödkryddor
4 tsk bikarbonat
8 dl filmjölk
2 dl mörk sirap

Smörj två brödformar med smör och strö med vetemjöl. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk. Rör snabbt ihop till en slät smet (eftersom det är bikarbonat i bör man inte knåda och arbeta den för länge). Häll smeten (den ska vara väldigt kladdig) i formarna. Grädda direkt i 175 grader i 1, 5 timme. Täck bröden med aluminiumfolie efter halva tiden. Stjälp upp bröden ur formarna och låt svalna under brödduk.

Detta brödet är jättegott så kan varmt rekommendera det. Dessutom är det väldigt enkelt och snabbt att svänga ihop. När de väl är i ugnen sköter de ju nästan av sig självt. Glöm inte folie dock, annars blir de väldigt mörka...

Inga kommentarer: