söndag 23 oktober 2011

Foccacia

Idag har jag bakat foccacia. Det är så gott och så enkelt att göra. Oftast har man något ovanpå brödet när det ska gräddas, t.ex. örter och flingsalt. Men det går ju att variera det i all oändlighet. Idag la jag på lite hackade oliver, salt och torkad basilika. Det går ju även bra att ha t.ex. fetaost eller någon annan ost eller soltorkade tomater; ja i princip vad man tycker om. Flingsaltet är ju dock ett måste tycker jag! Vi tänkte äta foccacian strax och den ska fyllas med grillad kyckling, en dijonsenap- och currysås och lite grönsaker. Nån annan gång har vi haft i skivad rökt kalkon med en kesoröra vilket också är jättegott. Det går ju även jättebra att grilla foccacian i smörgåsgrill eller dyl med lite god skinka, tomat, ost eller vad man nu vill ha.
Innan gräddning






Färdig och härligt gyllenbrun

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt, härligt! Vattnas i munnen! Kramisar fr mamma!

Lotta sa...

Javisst ser väl smarrigt ut! kram