söndag 9 oktober 2011

Många bollar i luften

mina första bebisstrumpor

Tänkte jag skulle visa och berätta vad jag håller på med i sticknings- och virkningsväg. Eftersom jag ska bli moster i vinter så passar jag på att sticka lite bebisstrumpor, väldigt behändigt för det går ju snabbt att sticka dom där små små strumporna. Sen ska det även bli en lappfilt med virkade rutor, har inte kommit så långt än men själva rutorna går väldigt snabbt att virka... men det får ju va några stycken om det ska bli till en hel filt.
en modell större bebisstrumpa, one down- one to go
Än så länge har det blivit tre rutor till
 filten, så har lite att stå i
Något jag annars håller på med är en halsduk som jag tänker sy ihop i ändarna så det blir en lång "ring" som man kan trä några varv runt halsen. Med andra ord behöver den vara lång och har en bra bit kvar men garnet börjar tryta så får ta och köpa nytt snart i dagarna. Det finns ju så många fina olika garner att välja mellan, och det är ju kul med lite färger.

Halsduken, gillar den gröna färgen!

Ja, jag brukar nästan alltid ha flera olika projekt i luften att alternera med, rätt roligt för då kan man göra det som man känner för i stunden. För övrigt har jag lite planer på att sy lite små väskor och kanske ett förkläde och lite annat smått och gott men måste först se till så att min kära symaskin vill göra som jag vill, ska börja med att leta upp instruktionsboken iaf. Kanske jag har gjort nåt knas, vi får se det löser sig alltid. Förklädet tänkte jag göra av gamla byxor som gått sönder, väldigt smidigt att ta till vara på sånt ändå. Sen har jag börjat med att sprätta bort lite dragkjedjor på några andra gamla avlagda byxor, och tänkte använda det till nån liten väska.
Ja, det finns mycket man kan sysselsätta sig med, det är bara fantasin som begränsar en!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin blog du har och vad flitig du är! Både äppelmosen och surdegsbrödet var jättegott. Har du sett boken om rester från Libris, tror du skulle gilla den?

Kram syster S

Lotta sa...

Tack sis! Ja, boken verkade bra.. får se om man beställer den...e ju trots allt student! puss o kram

Anonym sa...

Kanske ett julklappstips till oss andra. :)Nu ska jag baka muffins som jag ska bjuda mina grupper på min sista jobbvecka, blir nog vanliga med vanilj och choklad.

Puss o kram cykelram

Lotta sa...

Ja, kanske det man vet aldrig. Gott med muffins! Då blir dom glada tror jag på grupperna! Puss o kram

Anonym sa...

Supersöta strumpor! Rutorna till filten är ocksa jättefina, eget mönster? Visst är det runt i mitten där? Jag börjar tröttna pa mina vanliga mormorsrutor och vill gärna testa nya rutor!! Kram Malin

Lotta sa...

Tack, ja strumporna blev jag nöjd med till slut! Stickar på fri hand så ibland får man tänka till om det inte blir som man vill. Ja, rutorna hittade jag på allt efetersom... runt i mitten sen två varv med öglor och sen försökte jag få till det till en ruta lixom. Kram